Kategorija: /

Za sigurniju budućnost Vukovara bez oružja

„Sprečavanjem daljnjih žrtava stradalih zbog oružja izrazit ćemo najveći pijetet svim Vukovarskim žrtvama stradalim u Domovinskom ratu; svaki sačuvani život bit će uspjeh sviju nas u stvaranju sigurnije budućnosti“, poruka je kojom se gradonačelnica Grada Vukovara Zdenka Buljan obratila svojim sugrađanima tijekom održavanja akcije „Manje oružja-manje tragedija“ ove subote, 29. ožujka, na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru.

Vukovar je 19. grad po redu u kojem se Akcija održala, a kako se Akcija, odnosno njezin promidžbeni dio polako bliže kraju, Vukovar je grad koji je zbog svoje prošlosti i ratnih stradavanja izabran za sami finalni dio ove Akcije.
Kao i u svim gradovima do sada, i u Vukovaru je upriličen prigodni program tijekom kojeg su nastupili pjevačica Jelena Radan, operne pjevačice Ivanka Boljkovac i Nera Gojanović i pjevač Šima Jovanovac sa tamburaškim sastavom „Bosutski bećari“. Posebno glazbeno iznenađenje priredila je klapa Campus Sv. Filip i Jakov, hrvatski branitelj i invalid Domovinskog rata, pjesnik Ivica Stanić i vukovarski borac i pjevač Branko Čulić, te najbolje svjetske mažoretkinje iz Vukovara.