Kategorija:

ZUPANJAC.NET

Ivicu Stanića, ratnika, pisca i skladatelja županjcima ne treba puno predstavljati. Rođen je 29. listopada 1961. u Županji, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Dragovoljac Domovinskoga rata i ratni vojni invalid....

Pisanjem i skladanjem počeo se baviti kako on kaže „kada je Bog tako odlučio, kroz bolest me prosvijetlio i otkrio način kako se najlakše osloboditi negativne energije.„

A napisao i uglazbio je oko 300 pjesama. Do sada je objavio zbirku pjesama pod naslovom „Samo ljubav ostaje“, koja je svjetlo dana ugledala 2007. godine, a ove godine predstavlja svoju drugu zbirku pjesama „Put u život“. Završena je i 3. zbirka a trenutno radi i na 4. zbirci pjesama, koje ce svijetlo dana ugledati kada se steknu financijski uvjeti.

„Pjesme su moj život, one govore o meni, o mojim osjećajima, pogledu na svijet. Kroz pjesmu se rješavam stresa, pjesma je meni lijek. „ kaže ovaj umjetnik čije su pjesme objavljivane i u elektroničkim medijima ali i na televizijskim i radijskim postajama. Redovan je gost na Šokačkom sijelu a odaziva se na sve humanitarne i dobrotvorne nastupe kada god ima priliku.

Kategorija:

49. ŠOKAČKO SIJELO

Održano sijelo pisaca i pjesnika Cvelferije i Slavonije

I ove godine je u sklopu 49. ŠOKAČKOG SIJELA u Županji, 30. siječnja - 9. veljače 2016, održano sijelo pisaca i pjesnika CVELFERIJE, SLAVONIJE u dvorani RESTORAN KRISTAL. Okupio se znatan broj Slavonskih autora pisanih riči, jedan dio je bio kako to običaji i nalažu obučen u ruvo. Pjesnici su čitali, recitirali po svoja dva uratka u kojima su riči tkale tradiciju i običaje naših starih, lipotu prstrane ravni koja je obilježila i utkala svu svoju lipotu u duše Slavonkii i Slavonaca koji su živili, žive i živit će izmeđ rijeka Save, Dunava, Drave i Bosuta di stara SLAVONSKA duša ne luta već tka svoje misli i tako tvori rijeku predivnih riči kojima ovi ljudi opisuju svoj prostor u kojem obitavaju, prisjećajući se svojih predaka, didaka i baka, mračnih sokaka, pendžera i bečara, vridnih snaša i salaša, široki ravni atara, šuma , poja ptice i široke plodorodne ravnice. Ovo ŠOKAČKO SJELO pisaca, pjesnika je obilježilo sjećanje na jednog velikana pisane šokačke riči ĐUKE GALOVIĆA, organizator se prisjetio i svih umirlih u proteklih godinu dana. Program je vodio IVA ORŠOLIĆ a sve prisutn esu pozdravili Predsjednik org.odbora Davor Miličević, dipl.iur. i Predsjednica Izv. odbora Terezija Nemetz, prof...u glazbenom djelu su program osvježili TS. Đerdani i glazbenik Stanić. svim sudionicim su uručene ZAHVALNICE za sudjelovanje na 49. ŠOKAČKOM SIJELU pisaca i pjesnika, Županja 2016. Program je završio večerom za sve sudionike, pjesmom i šokačkim kolom. Kako nam reče bać Iva gotovo je i vidimo se dogodine.

MEDIJSKI PRATIO: www.ETNOportal.com Zabilježio: Joza Bebrinski

Pogledaj fotogaleriju ...
Kategorija:

U Županji održano Sijelo pučkih pisaca

ŽUPANJA - Sijelo pučkih pisaca okupilo je i ove godine u okviru 47. Šokačkog sijela brojne pučke pisce iz različitih sredina. Uz Ivicu Oršolića, voditelja večeri, sudjelovali su i Ivica Stanić na gitari, zatim, TS Salaš i Bošnjačke snaše. Stigli su na sijelo pučkih pisaca brojni sudionici, od Marije Vukoje, Ružice Todorović, Marije Bartolović i Blaženke Šoljić do Đuke Kuveždića, Adama Krasneca, Dane Pavlović-Mataković, Josipe Brkić, Ivice Ćosića Bukvina, Ljubice Širić-Vojnovski, Ivice Mijatovića, Ilije Oršolića-Stanića, Kate Mišić do Pere Trtolje.

Pogledaj fotogaleriju
Kategorija:

Zadarski list

Dragovoljac koji svira gitaru i pjeva vlastite pjesme

 
Ivica je nenametljiv, skroman, duboko proživljava sve oko sebe. Čitajući ga, osjećamo njegovu lakoću pisanja. On je prožet vječnom nadom te uočava prirodnim senzibilitetom temelje našeg postojanja - ljubav i vjeru u Boga, naglasila je, među ostalim, Vidaković.  Ivica Stanić, pjesnik, skladatelj i hrvatski dragovoljac iz Županje u utorak se predstavio zadarskoj javnosti u Gradskoj knjižnici Zadar. Stanić je do sada napisao i uglazbio preko 300 pjesama pa je druženje sa zadarskom publikom proteklo u formi poetsko-glazbene večeri. Stanić, naime, svira gitaru pa su ga prisutni imali priliku slušati kako pjeva vlastite pjesme. U tome mu se pridružila i gošča večeri, pjevačica Aneta Stojanov, koja je zajedno s njim izvela tri pjesme. Stanić se rodio 1961. godine u Županji, dragovoljac je Domovinskog rata, a skladanjem i pisanjem se počeo baviti, kako to ističe, onda kada je Bog tako odlučio.
- Bog me kroz bolest prosvijetlio, otkrio sam način kako se najlakše osloboditi negativne energije, naglašava pjesnik. Stanić je do sada izdao dvije zbirke pjesama: "Samo ljubav ostaje" 2007 godine i "Put u život" ove godine. - Pjesmesu moj život, one govore o meni, o mojim osjećajima, pogledu na svijet. Kroz pjesme se rješavam stresa, pjesma je meni lijek, objašnjava svoju potrebu za pisanjem. Predgovor drugoj zbirci pjesama napisala je Nada Vidaković, opisujući ga kao dušu punu ljubavi.
Ivica je nenametljiv, skroman, duboko proživljava sve oko sebe. Čitajući ga, osjećamo njegovu lakoću pisanja. On je prožet vječnom nadom te uočava prirodnim senzibilitetom temelje našeg postojanja - ljubav i vjeru u Boga, naglasila je, među ostalim, Vidaković. Spomenuto je zasigurno osjetila malobrojna, no sa srcem i dušom prisutna publika, preključer navečer u Gradskoj knjižnici Zadar koja je, sudeći po reakcijama, duboko proživljavala svaku njegovu riječ.

Kategorija:

Braniteljski portal

Ivica Stanić, rođen 1961. godine u Županji, gdje sam završio osnovnu i srednju školu. Dragovoljac domovinskog rata, RVI.Pisanjem i skladanjem počeo sam se baviti kada je Bog tako odlučio, kroz bolest me prosvijetlio i otkrio način kako najlakše da se oslobodim negativne energije. Napisao sam i uglazbio oko 300 pjesama.
Do sada sam objavio zbirku pjesama pod nazivom „Samo ljubav ostaje“ koja je svijetlo dana ugledala 2007. godine a ove godine vam predstavljam svoju drugu zbirku pjesama pod nazivom „Put u život.“

Ivica Stanić, rođen 1961. godine u Županji, gdje sam završio osnovnu i srednju školu. Dragovoljac domovinskog rata, RVI.Pisanjem i skladanjem počeo sam se baviti kada je Bog tako odlučio, kroz bolest me prosvijetlio i otkrio način kako najlakše da se oslobodim negativne energije. Napisao sam i uglazbio oko 300 pjesama.
Do sada sam objavio zbirku pjesama pod nazivom „Samo ljubav ostaje“ koja je svijetlo dana ugledala 2007. godine a ove godine vam predstavljam svoju drugu zbirku pjesama pod nazivom „Put u život.“

Pjesme su moj život, one govore o meni o mojim osjećajima, pogledu na svijet. Kroz pjesmu se rješavam stresa, pjesma je meni lijek. Pjesme su objavljivane u elektronskim medijima, tv i radio postajama. Odazivao sam se na humanitarne i dobrotvorne nastupe kada sam imao priliku.

Opširnije...
Kategorija:

Koncert Ivice Stanića - TZ Vodice

Zahvaljujemo se Ivici Staniću i Aneti Stojanov na lijepom koncertu, Turističkoj zajednici na ustupljenom prostoru, a veliko hvala upućujemo i neumornom Mariju Petroviću na tehničkoj podršci. Poručuju iz knjižnice Vodice te ovim putem Vas pozivaju i na otvorenje izložbe ilustracija Eve Montanari „Federico" koja će se održati 6. srpnja s početkom u 19 sati, ovaj put na uobičajenom mjestu - u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice.
Gospodin Stanić je uz podršku mlade pjevačice Anete Stojanov predstavio svoje probrane pjesme iz zbirke poezije „Put u život".Na platou ispred TZ Vodice jučer je održana glazbeno poetska večer županjskog kantautora Ivice Stanića.

Pogledaj fotogaleriju
Kategorija:

Za sigurniju budućnost Vukovara bez oružja

„Sprečavanjem daljnjih žrtava stradalih zbog oružja izrazit ćemo najveći pijetet svim Vukovarskim žrtvama stradalim u Domovinskom ratu; svaki sačuvani život bit će uspjeh sviju nas u stvaranju sigurnije budućnosti“, poruka je kojom se gradonačelnica Grada Vukovara Zdenka Buljan obratila svojim sugrađanima tijekom održavanja akcije „Manje oružja-manje tragedija“ ove subote, 29. ožujka, na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru.

Pogledaj fotogaleriju
Kategorija:

Svjetski dan knjige

Zahvaljujem se mladoj kantautorici TENI PILIĆ na suradnji. Uvodnu rijeć o meni i zbirci put u život održala Dr.sc. Anica Bilić, djelatnica centra za znastveni rad HAZU, lektor i korektor navedene zbirke.Gradska knjižnica Vinkovci.Svjetski dan knjige,, 23.04.2015.

Pogledaj fotogaleriju
Kategorija:

UDRUGA BRANITELJA "TVRĐAVA KNIN" U VUKOVARU

Akcija na nivou RH "Manje oružja manje tragedija u Vukovaru.
Po lijepom sunčanom danu na Vukovarskom glavnom trgu Dr. Franje Tuđmana održala se predposljednja 19 akcija legalnog vraćanja oružja,koordinirana od strane MUP RH,UNDP,i UHBL-PTSP "TVRĐAVA KNIN".
Na središnjem trgu grada heroja Domovinskog rata uz nastupe mnogih poznatih estradnih umjetnika,Ivanke Boljkovac,Jelene Radan, Šime Jovanovca,Slavonskih bećara, hrvatskog branitelja i invalida domovinskog rata pjesnika Ivice Stanića i Vukovarskog borca i pjevača Branka Čulića, najboljih svjetskih mažuretkinja iz Vukovara, kao i šibenske operne dive Nere Gojanović, klape Cantus sv.Filip i Jakov i mnogih drugih koji su dali svoj doprinos za uspjeh same akcije,okupio se veliki broj vukovaraca dajući nemjerljiv doprinos uspjehu same akcije

Pogledaj fotogaleriju
Kategorija:

VEČERNI LIST, 27.01.2007.

GRADSKA KNJIŽNICA ŽUPANJA 

Ugradskoj je knjižnici u četvrtak navečer promovirana zbirka pjesama Samo ljubav ostaje, autora Ivice Stanića iz Cerne. O knjizi je govorio ravnatelj knjižnice prof. Jurica Buljan, naglasivši kako su pjesme nastale tijekom desetogodišnjeg liječenja autora od PTSP-a. Stanić je bio pripadnik legendarnih Tigrova, a pjesme su, kazao je odraz stanja u kojem se nalazio, odnosno oslikavaju kroza što je sve prolazio nako što je obolio. (zž)

Kategorija:

Dom za stare i nemoćne - Dom Svjetlost

ZAHVALJUJEM SE ZADRUZI ŠOKAČKI DIVANI ,ČIKA TUNI GALOVIĆU I NJEGOVIM TAMBURAŠIMA, KUD-u TOMISLAV I HRVATSKOM DRAGOVOLJCU, RVI, GLAZBENIKU I PJESNIKU, SATNIKU IVICI STANIĆ - što su u ove dane blagdanskog raspoloženja unijeli svojim prisustvom i ljubavlju toplinu u naš dom za stare i nemoćne DOM SVJETLOST -GRADIŠTE

Pogledaj fotogaleriju
Kategorija:

Promocija zbirke pjesama u Kninu

Dana 25. travnja 2007. godine u dvorani Veleučilišta Marko Marulić u Kninu hrvatski ratni vojni invalid satnik u mirovini Ivica Stanić zajedno sa svojim suborcima i prijateljima iz Županje održao je promociju knjige nastale na osobnom iskustvu proživljenih trauma iz Domovinskog rata pod  nazivom „Samo ljubav ostaje".Na početku predstavljanja knjige nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnice Tomislav Vrdoljak, te istaknuo kako je ovo dobar primjer da hrvatski branitelji danas u miru rade na promicanju pravih vrijednosti poput književnog stvaralaštva. Gostima iz Županje zaželio je ugodan boravak u Kninu. 
U svojim pjesmama Ivica na jedan specifičan način opisuje kako prolaze branitelji oboljeli od PTSP-a, te sa vlastitog iskustva kroz stihove pronalazi svjetliju stranu života satkanu od ljubavi prema bližnjima i Domovini.
Na vrlo dojmljiv i emotivan način uz zvuke gitare Ivica je svoje stihove pjevajući prenosio na kninsku publiku koja je sa burnim pljeskom popratila svaku Ivičinu izvedbu.Uz Ivicu svoje pjesme predstavio je i Zvonimir Stjepanović umirovljeni bojnik HV također iz Županje.

Pogledaj fotogaleriju