Kategorija: /

Zadarski list

Dragovoljac koji svira gitaru i pjeva vlastite pjesme

 
Ivica je nenametljiv, skroman, duboko proživljava sve oko sebe. Čitajući ga, osjećamo njegovu lakoću pisanja. On je prožet vječnom nadom te uočava prirodnim senzibilitetom temelje našeg postojanja - ljubav i vjeru u Boga, naglasila je, među ostalim, Vidaković.  Ivica Stanić, pjesnik, skladatelj i hrvatski dragovoljac iz Županje u utorak se predstavio zadarskoj javnosti u Gradskoj knjižnici Zadar. Stanić je do sada napisao i uglazbio preko 300 pjesama pa je druženje sa zadarskom publikom proteklo u formi poetsko-glazbene večeri. Stanić, naime, svira gitaru pa su ga prisutni imali priliku slušati kako pjeva vlastite pjesme. U tome mu se pridružila i gošča večeri, pjevačica Aneta Stojanov, koja je zajedno s njim izvela tri pjesme. Stanić se rodio 1961. godine u Županji, dragovoljac je Domovinskog rata, a skladanjem i pisanjem se počeo baviti, kako to ističe, onda kada je Bog tako odlučio.
- Bog me kroz bolest prosvijetlio, otkrio sam način kako se najlakše osloboditi negativne energije, naglašava pjesnik. Stanić je do sada izdao dvije zbirke pjesama: "Samo ljubav ostaje" 2007 godine i "Put u život" ove godine. - Pjesmesu moj život, one govore o meni, o mojim osjećajima, pogledu na svijet. Kroz pjesme se rješavam stresa, pjesma je meni lijek, objašnjava svoju potrebu za pisanjem. Predgovor drugoj zbirci pjesama napisala je Nada Vidaković, opisujući ga kao dušu punu ljubavi.
Ivica je nenametljiv, skroman, duboko proživljava sve oko sebe. Čitajući ga, osjećamo njegovu lakoću pisanja. On je prožet vječnom nadom te uočava prirodnim senzibilitetom temelje našeg postojanja - ljubav i vjeru u Boga, naglasila je, među ostalim, Vidaković. Spomenuto je zasigurno osjetila malobrojna, no sa srcem i dušom prisutna publika, preključer navečer u Gradskoj knjižnici Zadar koja je, sudeći po reakcijama, duboko proživljavala svaku njegovu riječ.